Reiki.

Teràpia Reiki en centres geriàtrics

 

 

Serveis psicogeriàtrics i l'Associació de Terapeutes Reiki a Catalunya (Organització sense ànim de lucre n º'ba 32.760) vam iniciar l'abril del any 2009, un contracte de col.laboració en el qual
s'introduïa la Teràpia Reiki a través del programa de voluntariat de terapeutes Reiki. El Reiki és un mètode terapèutic natural que actua a nivell físic, mental i emocional, alleuja dolor, tensions físiques i mentals proporcionant serenitat i acceptació.

És una teràpia energètica, no intrusiva, reconeguda per l'OMS. El programa de voluntariat de terapeutes Reiki es va iniciar el 4 centres geriàtrics de la ciutat de Barcelona.(Residència Batlle, Residència Mussol 1, Residència Mussol 2 i Residència Baró). Després de dos any delprograma disposem de les primeres dades per avaluar el programa i la seva repercussió als residents.
Es va establir una periodicitat d'una vegada per setmana per centre i de 4 a 5 terapeutes voluntaris en cada sessió, oferint així teràpia reiki d'uns 15 minuts de durada a tots els residents.

¿Que es l`Reiki?
Reiki és una paraula japonesa que significa EnergiaVital Universal.
És una tècnica de sanació mil.lenària, redescoberta fa uns 100 anys pel doctor Usui.
No és una religió ni un dogma, ja que no defensa cap credo ni doctrina.

¿Com funciona?
La pràctica del Reiki es fonamenta en un emissor o canal que, a través de les seves mans transmet energia vital a un receptor que pot ser ell mateix o una altra persona.

¿Amb quina finalitat?
Paliar i / o eliminar molèsties i malalties.Ajuda a l'individu aconseguir equilibri i harmonia en Cos, Ment i Esperit. No reemplaça al tractament mèdic, encara que sí es pot utilitzar de forma complementària